mandag 28. januar 2019

Boka "Strikk i dine farger" - hva jeg synes
Mitt inntrykk av boka "Strikk i dine farger" fra Dagny fargestudio og Pickles. Forfattet av Anna Enge, Heidi Grønvold, Dagny Thurmann-Moe. Utgitt på Cappelen Damm, 2019

Har du stått i en garnbutikk omgitt av et vell av garn i utallige farger og lidd valgets kval, er denne boka midt i blinken for deg!

"Strikk i dine farger" er en utradisjonell strikkebok. Den er mer en bok om farger og hvordan du kan velge fargen til ditt neste strikkeplagg, enn selve strikkeoppskriften. En stor og viktig del av boka utgjøres av mange flotte, fargerike bilder. Via de fleste av disse bildene blir leseren kjent med flere strikkeglade kvinner kledd i bokas strikkeplagg med farger tilpasset deres øyenfarge og kroppsfasong. Ved hjelp av kommentarer om hvorfor akkurat den fargen ble valgt, får vi kunnskap om hva som kler oss selv også eller evt kler personen plagget skal strikkes til. Vi ser hvordan plaggene fungerer til ulike personers egne farger.

Bokas ide er at en basisgarderobe, kalt kapselgarderobe, i riktige farger for akkurat deg kan dekke ditt grunnleggende klesbehov i mange år.
Boka inneholder oppskrifter på 7 basisplagg. Disse er å regne som grunnoppskrifter med flere variasjoner av hvert plagg. For eksempel: oppskriften de kaller Tynn (egentlig en genser) gir også oppskrift på variasjoner slik at du kan strikke: T-skjorte, kort genser, minikjole, midikjole og maxikjole. I tillegg kan du i samme oppskrift velge mellom ulike typer av strikket hals og ermer; noe som igjen gir variasjon i de ferdige plaggene.
I boka fins til og med oppskrift på en strikket bukse for voksne. Det tror jeg aldri jeg har sett før. Bukseoppskriften har også varianter fra shorts til langbukser med ulik benvidde.
Før hver strikkeoppskrift får leseren informasjon om hva ulike garnvalg får å si for det ferdige plagget. Her nevnes kun garn fra Pickles, men opplysningene kan selvfølgelig overføres til andre garnmerker.

Plagg til menn eller barn er ikke omtalt. Du finner heller ikke "småplagg" som votter, sokker, luer og skjerf i boka - ei heller strikkede ting som tepper, puter og kluter.

Boka er nok beregnet på den "litt øvede" strikker. Bakerst er et kort kapittel med Teknikker hvor de også viser til en nettside hos Pickles: https://www.pickles.no/strikkehjelpen På den nettsiden finner du mye nyttig strikkehjelp slik at de fleste klarer å fullføre sitt strikkeplagg.

Bokas ytre gir et godt inntrykk med et fargerikt omslag med bilde av de tre forfatterene i strikkeplagg fra boka. Litt morsomt er det at du bak tittelbladet ser det samme motivet bakfra.

Jeg anbefaler boka til deg som liker å strikke klær og vil vite mer om fargevalg. #strikkidinefarger
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Boka "Strikk i dine farger" - hva jeg synes

Mitt inntrykk av boka " Strikk i dine farger " fra Dagny fargestudio og Pickles. Forfattet av Anna Enge, Heidi Grønvold, Dagny ...